Logo Penners Architectuur

De opdracht voor de renovatie en uitbreiding van basisschool het Zilverlicht is voortgekomen uit een gewonnen architectenselectie.

Twee SBO (Speciaal Basis Onderwijs) scholen gaan samen verder onder een nieuwe naam “Het Zilverlicht”. De school-locatie in Waalwijk zal hiervoor volledig worden gerenoveerd en worden uitgebreid.

Een deel zal worden gesloopt en plaats maken voor een nieuw entreegebouw met twee bouwlagen. Dit maakt een einde aan de onduidelijke entree situatie van het oude gebouw. Nu zal de bezoeker direct in het hart van het gebouw uitkomen en zo een goed overzicht hebben over het geheel.

Door verschillende ingrepen – variërend in grootte - zal elke m2 optimaal worden benut.

Wij ontwerpen naast de renovatie en uitbreiding, tevens het volledige interieur van de school. Dit omvat de plafond-, wand-, vloerafwerkingen en het vaste meubilair. Elk klaslokaal krijgt een kast op de overgang van lokaal naar de verkeersruimte, welke voorzien is van een pantry, garderobe, kastruimte en een klassen-etalage.

De schakelruimtes worden als gekleurde blokken in de klassen geschoven. Hier kunnen de kinderen afzonderlijk of als groepje een les voorbereiden of volgen.