Logo Penners Architectuur

De nieuwe bewoners van deze woning hadden de wens hun woonkamer richting de tuin uit te breiden met een eetkamer. Dit had gekund door het simpelweg "opvullen" van de ruimte tussen de keuken (in de bestaande uitbouw) en de uitbreiding van de buren.

Dit zou tot gevolg hebben dat de plattegrond van de woning hokkerig over zou komen. Elk gevoel van ruimtelijkheid zou missen.

Gezamenlijk hebben wij er voor gekozen de karakteristieke bestaande aanbouw als het ware open te knippen en een grote eigentijdse ruimte er in te schuiven. Hierdoor is het onderling contact tussen keuken, eetkamer en tuin optimaal. In het interieur is het verschil tussen oud en nieuw merkbaar doordat het oude dak boven de keuken volledig zichtbaar is.

De eerste verdieping is door ruimtelijke, technische en cosmetische aanpassingen geschikt gemaakt voor de nieuwe gebruikers. De zolderverdieping –voorheen alleen gebruikt als bergzolder- is volledig opnieuw ingedeeld en voorzien van een badkamer, wasruimte, studieruimte en slaapkamer. Dit alles met behoud van de karakteristieke elementen.